Showband

Jong-Holland is in november 1932 opgericht als “Tamboers- en Pijperskorps Jong-Holland”, onderdeel van de landelijke Christelijke Jonge Mannen Vereniging (CJMV). Door de jaren heen heeft Jong-Holland zich ontwikkeld tot een moderne showband bestaande uit brass, percussion en guard.

De stijl van Jong-Holland is voor een groot deel gebaseerd op het zogenaamde ‘Drum Corps’. Dit is een Amerikaanse stijl van show gecombineerd met muziek. Deze combinatie wordt versterkt door de colorguard, die met een mengeling van toneel en dans het geheel tot een spectaculair hoogtepunt brengt.

Jong-Holland is zowel nationaal als internationaal actief. In het binnenland worden optredens verzorgd tijdens taptoes, corso’s en andere evenementen. In het buitenland worden optredens verzorgd tijdens bijvoorbeeld internationale taptoes en/of grote (soms meerdaagse) evenementen.

Dit jaar brengen wij tijdens onze optredens onze show C.S.I. – Who are you? Waarin u word meegenomen in een aflevering van C.S.I. om een grote moordzaak op te lossen. Dit word u gebracht met muziek van ‘ the Who’.

Jong-Holland heeft, mede dankzij de indrukwekkende lijst van optredens, de bijnaam “Muzikale Ambassadeurs van Zwijndrecht” verworven. Een titel om trots op te zijn !